dijous, 23 d’abril del 2015

Sant Jordi 2015

Una de les diades favorites de La Guerrilla del Gilda és la de Sant Jordi. Viure un dia rodejats de flors i llibres per arreu és el paradís a la terra. Per això, aquest any volíem fer alguna cosa especial que fes somriure i sentir bé.
De seguida el cap es va anar omplint d’idees... i dos han sortit a la llum.

Encara plenes d’energia i motivades per tot el que vam viure a l’Animac, on el gran i simpàtic elefant teixit va estar observant la creativitat que s’hi trobava reunida i on una de les nostres peque-gildes ens va descobrir els stop motion de la mà de El Bombeto, van decidir celebrar Sant Jordi amb un stop motion teixit.

Si, si... el que llegiu. La Belen ens va donar l’impuls que ens faltava per decidir-nos i en una nit d’insomni (dorm poc, Belen que desperta vals un imperi!) va tenir mig embastat la storyboard. Una trobada amb les gildes i la història ja estava teixida. Una ocupació en tota regla a casa de la Maribel i la història estava fotografiada. Una sessió de lectura i la veu en off estava gravada.

I així, tenim l’stop motion de Sant Jordi, animat! Que gràcies a la música de Medieval Dances de MusicaCalamus encara és fa més autèntic. Ens hem divertit immensament amb aquesta historieta que hem mig inventat per fer-la més gilda i és que adorem al nostre drac Ramon i a les persones lliures i valentes.
A hores d’ara, tots ja sabeu que l’altra gran passió de moltes gildes són els peluts, aclariment, de quadre potes. Així que, aprofitant que tenim una gran col·laboradora de Galgos 112 entre nosaltres,  l'Anna, de seguida ens vam acollir a la seva proposta: fer roses de Sant Jordi per posar-les a la venda a la paradeta que sempre munten davant de la Catedral de Lleida per aconseguir fons.

Ells són els nostres prínceps, princeses i, fins i tot, dracs i per això van organitzat un weekend knitting per als galguitos i podencs maltractats i acollits, curats i estimats per Galgos 112.

Aquesta iniciativa no només ens ha engrescat a nosaltres sino que també algunes persones han atès la nostra crida a la col·laboració pel Facebook. Gracias Ana por tus broches de rosas de Sant Jordi y por soportar la sesión de fotos del tema... jejejeee! Gràcies Alma per respondre amb tanta energia i molta sort amb la vostra urban per ajudar a la Protectora Arca de Tortosa. Gràcies Nora per còrrer a la bústia per fer-nos arribar a temps les teves roses de feltre! Ens energitza al màxim haver-vos motivat! Gràcies a totes les que ens heu fet arribar l'estima pels que ho necessiten en forma de rosa, gràcies!!!!

El dissabte Lleidakatiastore ens va cedir el seu espai de taller gratuït dels dissabtes per ensenyar a fer roses de Sant Jordi per a qui s’animés a col·laborar. Les més treballadores van ser la Eva i la Montserrat! Gràcies noies pel vostre entusiasme! Gràcies a la Laia, a la Bea i a la Sarah per dir tant ràpid a tot que si!!!! I mil gràcies a Katia per haver confiat en nosaltres i haver-se engrescat a enviar-nos la llana per aquesta causa, gràcies!!!
I el diumenge... a teixir a la Seu Vella, probablement el nostre racó predilecte del món. Com sempre ens obren les seves grans portes, del mateix tamany que els seus cors, i ens acullen per deixar-nos teixir a l’ombra de tanta història i bellesa... fins i tot a la llana se li posen els pèls de punta. A més, avui ens tenien preparada una sorpresa que ens ha omplert d’il·lusió i energia per arribar al segle XXII... A la Seu Vella hi ha exposat per sempre més un tros del “Tapís per a la igualtat”, gràcies Pep i Abraham per cuidar-nos sempre tant i fer-nos sentir tan especials. Us enrecordeu que vam coronar la Seu Vella?


El Sant Jordi d’aquest any serà també magnífic i ple de la felicitat de saber que hi ha tantes persones disposades a fer d’aquest raconet del món un lloc més bonic, més colorit, més feliç i més dolç. Gràcies a tots els cavallers, princeses, dracs i persones que doneu el vostre temps, treball, diners i il·lusions per causes perdudes que no tothom vol salvar.
Feliç Sant Jordi 2015!

1 comentari:

  1. Mare meva!!! Quantes coses hem fet!!! Si es que no parem noies!!!!! Orgullosa de ser gilda fins a l'infinit i més enllà

    ResponElimina